EL BOU BLANC publicacions

és una editorial de textes buddhistes tant clàssics com contemporanis en format digital. També publicarem assaigs històrics i hermenèutics,  preferentment de la tradició Mahayana, ch’an i zen.

Volem omplir d’aquesta manera un buit en el món editorial català. Hem constatat que és pràcticament impossible publicar llibres de temàtica búddhica que vagin més enllà dels manuals d’autoajuda. Per aquest motiu emprenem aquesta aventura de rumb incert,en un país ancorat en la cultura localista i la intel·ligència subvencionada.

Aquesta editorial la promocionen i fan possible les persones que tenen contacte amb el Temple Tenryuji (Temple Drac del Cel) ubicat a La Granadella en la comarca de Les Garrigues. Aquest temple transmet la pràctica del zen de Mestre Dôgen, de Mestre Kôdô Sawaki, i de Mestre Taisen Deshimaru, tots ells, vells buddhes de la pràctica pura, tal com la va transmetre el buddha històric, Buddha Śâkyamuni.

El primer projecte editorial són les obres recollides de Mestre Kôdô Sawaki, ” A tu, paraules zen plenes de vida” amb una nova traducció del “Fukan zazen gi, la primera obra escrita per Mestre Dôgen, i del “Gakudôyôjinshû“, acompanyat tot això d’un assaig històric-hermenèutic sobre el primer text de Dôgen. El traductor i autor de l’assaig és el monjo zen Abderrahman Taizen Costa, hereu del Dharma de Mestre Taisen Deshimaru.