HORARI DEL ZAZEN DIARI: Durant la primavera, l’estiu i la tardor es practica zazen cada dia a les 7.30h del matí de dilluns a divendres en l’Anraku Ho Mon Ji (Llardecans). Els dissabtes i diumenges a les 9h al Ten Ryu Ji (La Granadella). Durant l’hivern només en l’Anraku Ho Mon Ji excepte les jornades de zazen (zazenkai) i les sesshin es publicitaran en el seu moment . Durant l‘Angô (els tres mesos de pràctica intensiva d’estiu) es publicarà el programa separadament.

Durant els dies ordinaris es fa un sol zazen i recitació de sûtra segons l’estil Sôtô. Els dissabtes i diumenges es fan dos sessions de de zazen amb kin hin i una cerimònia estàndar de la litúrgia Sôtô.

El zazen el dirigeix el monjo Taizen Costa, hereu del Dharma de Mokudô Taisen Deshimaru i deixeble de Mestre Kojun ôsho-san, l’últim deixeble encara viu de Kôdô Sawaki.

Per participar-hi, cal inscriure’s a l’Associació Soto Zen de Catalunya (1€ a l’any, el primer dia que vingueu) i fer dos hores de samu (treball col·lectiu) al jardí o l’hort, en el cultiu d’oliveres, ametllers i figueres després del zazen quan es fa al Ten Ryu Ji (primavera, estiu i tardó). Durant l’hivern hi ha samu de costura de kesa. No té cap cost participar-hi, però donacions (fuse) per l’encens, espelmes i l’aigua de reg són benvingudes. Sense fuse no hi ha sangha.

Heu d’estar mitja hora abans al lloc, portar zafu i vestimenta còmoda i de color fosc (si possible negre), com és habitual en un dojo tradicional. Per fer samu, roba i sabates de treball.

Heu d’avisar el dia anterior, enviant un sms al 636549636, indicant el vostre nom i procedència.  El primer cop que vingueu es faria una introducció a la postura de zazen i kin hin una hora abans del començament del zazen.

SESSHIN

JORNADES

A L’ERMITA ZEN

TEMPLE DRAC DEL CEL

Horari de les jornades

Pels principiants hi haurà una introducció a la postura de zazen, al kin hin i a les regles de comportament en el dojo el dia de l’arribada al vespre.

Els horaris són els tradicionals d’un temple zen. Es trobaran anunciats en el lloc de la sesshin.

Tots els àpats a partir del segon dia es fan segons el ritual tradicional. Porteu els vostres oryokis  o un bol amb cullera amb un tovalló per embolicar-ho tot . El sopar no és formal. Seguim el vinaya establert pel Buddha Śakyamuni respecte els àpats.

Cost de participació: les jornades són gratuïtes, però pel fet que encara no podem produir el nostre aliment, s’ha d’aportar 10€  per cada dia.

Requisits: 1) Inscriure’s  més abaix en el contacte per les jornades 2) Inscriure’s a l’ASSOCIACIÓ SOTO ZEN DE CATALUNYA (1€ anual; el formulari s’ha d’emplenar a l’arribada i pel pagament se us facilitarà una compta bancària 3) Portar vestimenta còmode per fer zazen de color negre o fosc, zafu si en teniu (a partir del segon cop que assistiu a una sesshin és obligatori portar el vostre propi zafu i zabuton!), llanterna de piles i roba per treballar 4) portar el sopar, si s’arriba el vespre d’abans del començament de la jornada 5) com l’ermita té poca capacitat d’acolliment, heu de portar alguna tenda o dormir en el cotxe si és possible. Si no veniu en cotxe o no teniu tenda consulteu-nos; potser encara hi ha lloc dins l’ermita. Si es fa en un altre lloc és publicitarà en el seu moment.