HORARI DEL ZAZEN DIARI: Durant la primavera, l’estiu i la tardor es practica zazen cada dia a les 8h de dilluns a divendres en l’Anraku Ho Gyo Ji (Llardecans). Els dissabtes i diumenges a les 9h al Ten Ryu Ji (La Granadella). Durant l’hivern només en l’Anraku Ho Gyo Ji excepte les jornades de zazen (Zazenkai) i les Sesshin. Durant l’Angô (els tres mesos de pràctica intensiva) es publicarà el programa separadament.

Es fan dos sessions de de zazen amb kin hin i una cerimònia (cant de sutra i sampai) a continuació.

El zazen el dirigeix el monjo zen  Taizen Costa, hereu del Dharma de Mokudô Taisen Deshimaru i deixeble de Mestre Kojun ôsho-san, deixeble directe de Kôdô Sawaki.

Per participar-hi, cal inscriure’s a l’Associació Soto Zen de Catalunya (1€ a l’any, el primer dia que vingueu) i fer dos hores de samu (treball col·lectiu) al jardí o l’hort, en el cultiu d’oliveres, ametllers i figueres després del zazen quan es fa al Ten Ryu Ji. No té cap cost participar-hi, però donacions (fuse) per l’encens, espelmes i l’aigua de reg són benvingudes. Sense fuse no hi ha sangha.

Heu d’estar mitja hora abans al lloc, portar zafu i vestimenta còmoda i de color fosc (si possible negre), com és habitual en un dojo tradicional. Per fer samu, roba i sabates de treball.

Heu d’avisar el dia anterior, enviant un sms al 636549636, indicant el vostre nom i procedència.  El primer cop que vingueu es faria una introducció a la postura de zazen i kin hin una hora abans del començament del zazen.

SESSHIN

JORNADES

A L’ERMITA ZEN

TEMPLE DRAC DEL CEL

 

Horari de les jornades

Pels principiants hi haurà una introducció a la postura de zazen, al kin hin i a les regles de comportament en el dojo el dia de l’arribada al vespre.

Primer dia: 9 h  Zazen   /  10.30 h  Esmorzar  / 11.30 – 13.30 h  Samu / 14 h  Dinar / 16.30 – 18.30 h  Samu / 20 h  Zazen / 21.30 h  Sopar / Dormir 22.30 h

Segon dia:   4.30 h Despertar / 5- 8 h Zazen, kin hin i cerimònia / 8.30 h Guen mai / 9- 9.30 h Samu de neteja / 10 – 13 h Zazen / 13 h Dinar / 13.30 -16 h Descans / 16.30 – 18 h Zazen / 18 h Samu final i acomiat.

Tots els àpats del segon dia es fan segons el ritual tradicional. Porteu els vostres oryokis  o un bol amb cullera amb un tovalló per embolicar-ho tot (no porteu bastonets per menjar; si vulguéssim menjar com el Buddha, menjariem amb la ma dreta). El sopar no és col.lectiu i cadascú es pot servir el menjar preparat que desitgi. Seguim el vinaya establert pel Buddha Śakyamuni respecte els àpats.

Cost de participació: les jornades són gratuïtes, però pel fet que encara no podem produir el nostre aliment, s’ha d’aportar 10€  per cada dia.

Requisits: 1) Inscriure’s  més abaix en el contacte per les jornades 2) Inscriure’s a l’ASSOCIACIÓ SOTO ZEN DE CATALUNYA (1€ anual; el formulari s’ha d’emplenar a l’arribada i pel pagament se us facilitarà una compta bancària 3) Portar vestimenta còmode per fer zazen de color negre o fosc, zafu si en teniu (a partir del segon cop que assistiu a una sesshin és obligatori portar el vostre propi zafu i zafuton!), llanterna de piles i roba per treballar 4) portar el sopar, si s’arriba el vespre d’abans del començament de la jornada 5) com l’ermita té poca capacitat d’acolliment, heu de portar alguna tenda o dormir en el cotxe si és possible. Si no veniu en cotxe o no teniu tenda consulteu-nos; potser encara hi ha lloc dins de l’ermita.

Anuncis